Mindfulness: voor een aandachtig leven

Arnhem, Breda, Delft, Den Bosch, Dordrecht, Ede, Lochem, Nijmegen, Nijverdal, Rotterdam Zuid, Zeist en Zevenaar


Mindvol.nl
voor een aandachtig leven

De Trainers

Alle trainers van Mindvol.nl hebben een erkende opleiding tot mindfulnesstrainer afgerond. Daarnaast zijn sommige van hen geregistreerd bij een beroepsvereniging.

Carolien Aarnink (1965) heeft de tweejarige post-academische opleiding tot Mindfulnesstrainer gevolgd aan het Radboud UMC in Nijmegen. Na 25 jaar in het onderwijs gewerkt te hebben is ze haar eigen Mindfulnesspraktijk begonnen. Daar geeft ze Mindfulnesstrainingen en Compassietraining aan kinderen, jongeren en volwassenen. Ook werkt ze als trainer mee aan wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van Mindfulness bij kinderen en jongeren met AD(H)D en hun ouders. “Door Mindfulness heb ik geleerd bewuster te leven, rust te vinden in de hectiek van alledag, minder zorgen te maken over de toekomst en meer te genieten van het moment. Niet alleen in mijn werk, maar ook in mijn gezin met vier dochters heeft het tot meer rust, aandacht en ontspanning geleid.”
Beroepsregistratie: VMBN categorie 1

Yvonne Bos (1958) is werkzaam als psychosomatisch fysiotherapeut en mindfulnesstrainer. Zij heeft zich gespecialiseerd in de behandeling van mensen met stress, spanning en onbegrepen lichamelijke klachten. Yvonne: ‘Persoonlijk heb ik ervaren wat aandachtig zijn met je doet: het geeft innerlijke rust , ontspanning en meer zelfvertrouwen. Het mooie van mindfulness is dat het makkelijk toe te passen is in het dagelijks leven, zowel privé als op het werk.’
Beroepsregistratie: KNGF en NFP

Steffie Bosch (1984) geeft als toegepast psycholoog coaching, training, advies op het gebied van persoonlijke en loopbaanontwikkeling. Mindfulness betekent voor haar ‘stilstaan, met aandacht luisteren naar jezelf en je lichaam, toelaten en ervaren.’ Dit draagt volgens haar bij aan bewustwording en kunnen loslaten. Steffie deelt graag haar ervaring om zo stil te staan bij wat mindfulness voor jou kan betekenen in het op eigen wijze vorm geven van je persoonlijke ontwikkeling.

Thuy Do (1975) is sinds 2011 als mindfulnesstrainer actief en geeft ook training en coaching in persoonlijke ontwikkeling. Thuy: "Het op Westerse wijze denken en handelen in combinatie met mijn oosterse normen en waarden zorgen voor een prachtige combinatie tussen Oost en West en brengt veelzijdigheid in mijn leven. In mindfulness vind ik dezelfde combinatie en integratie als in mijn eigen leven. Het brengt mij terug naar mijn roots en houdt mij tegelijk in de realiteit van de Westerse samenleving. In balans. Mindfulness versterkt mijn vertrouwen, mijn zelfontwikkeling en zelfredzaamheid – voor een ieder zo belangrijk. Met een open, praktische en eenvoudige aanpak van de mindfulnesstraining wil ik graag handvatten aanreiken waarmee iedereen zelf aan zijn of haar eigen ontwikkeling kan werken."
Beroepsregistratie: VMBN trainer categorie 1

Mithra Falter richt zich als psycholoog, mindfulnesstrainer en coach vooral op de aanpak van stressgerelateerde klachten. Als ambitieuze moeder van twee energieke jongetjes weet ze hoe lastig het kan zijn om rust te vinden in je hoofd en leven. "Mindfulness maakt me bewust van patronen die in tijden van stress de regie over mijn leven overnemen en geeft me de vrijheid om die te doorbreken. De oefeningen zijn verrassend eenvoudig en praktisch toepasbaar en het effect blijft groeien. Die ervaring breng ik graag over." Mithra volgde de opleiding tot Mindfulness Based Cognitieve Therapie (MBCT) bij See True.

José Jansen (1958) volgde de Post HBO-opleiding tot mindfulnesstrainer aan de Hogeschool van Utrecht en de basisopleiding Acceptance en Commitment trainer bij See-True Mindfulness Opleidingen. Mindfulness heeft haar geholpen om gelijkmoediger te worden en het leven met al zijn hoogtes en dieptes te ervaren. José heeft ruime werkervaring in het onderwijs, welzijnswerk en in de zorg. Van hieruit brengt ze veel gespreks- en levenservaring mee.
Beroepsregistratie: VMBN categorie 1

Sarah van Keulen MSc. (1986) kwam in 2009 in aanraking met mindfulness. Als psycholoog heeft ze onderzoek gedaan naar de effecten van de 8-weekse mindfulnesstraining, en geeft ze mindfulnesstrainingen aan diverse doelgroepen. Mindfulness leert haar aanwezig te zijn bij wat zich aandient en milder voor zichzelf te zijn. Als trainer staat zij deelnemers graag bij om met vriendelijke aandacht te kijken naar wat zich in het hier en nu aandient.
Beroepsregistratie: VMBN categorie 1

Tara Kirchner (1964) is fulltime mindfulnesstrainer en zenleraar, en runt samen met haar partner Zen.nl Apeldoorn en Zen.nl Zutphen. De opleiding tot mindfulnesstrainer volgde ze bij See True in Den Bosch. Mindfulness betekent voor Tara jezelf ontwikkelen: door oefening dieper bewust worden van wat er speelt in je dagelijkse leven, en daar vrede mee hebben. Haar intentie is anderen te inspireren om met meer aandacht te leven en in relatie tot onszelf en de ander (adem)ruimte te creëren.

Nicola Kneepkens (1977) werkt als fulltime zenleraar en mindfulnesstrainer. Daarvoor werkte hij in de onderzoekswereld en bibliotheekbranche. Zen en mindfulness zijn een onderdeel geworden van zijn leven. Zijn levensmotto is: ‘Stilte in het hoofd geeft een voller leven. Als je hoofd vrij is van zorgen en angsten, dan kun je meer bewust genieten van wat de zintuigen je doorgeven.’
Beroepsregistratie: VVM

Chantal Koelewijn (1989) is opgeleid als pedagoog en mindfulnesstrainer. Ze heeft ruime ervaring in het welzijnswerk, onderwijs en jeugdzorg. Chantal: ‘Wat ik zo bijzonder vind is dat zoiets eenvoudigs als milde aandachtige aanwezigheid de kwaliteit van leven sterk doet toenemen. Het is mijn passie om deze levenswijze met zoveel mogelijk mensen te delen. Hierbij leg ik graag de nadruk op het praktische, 'down to earth' karakter ervan.

Harry Mengers (1956) is organisatieadviseur, zenleraar en mindfulnesstrainer. Vanuit zijn meditatiecentrum in Nijverdal verzorgt hij cursussen zenmeditatie en mindfulness. “Aandacht en focus is te leren door mindfulnesstraining”, licht Harry toe. “Als organisatieadviseur kan ik mindfulness toepassingen inzetten bij persoonlijke ontwikkeling en als mindfulnesstrainer bij, bijvoorbeeld, mensen die met stressverschijnselen rondlopen. Mindfulnesstraining vergelijk ik wel met het vinden van je eigen rustige binnentuin van waaruit je op je gemak naar al die drukte in je eigen hoofd kunt kijken. En het zou niet vreemd zijn als je leert er een beetje om te glimlachen. Zo werkt het bij mij. En met meer aandacht en focus wordt je werk en je leven een stuk plezieriger”, vat Harry samen.

Marjolein den Ouden is opgeleid als docent en heeft gewerkt als coördinator voor educatieve projecten in de culturele sector. Daarnaast volgde ze de 1,5 jaar durende post-hbo-opleiding mindfulness aan de Hogeschool van Utrecht. Op een prettige en vriendelijke manier laat Marjolein mensen weer naar hun lichaam luisteren. Aandacht en mildheid voor jezelf leggen zo de basis voor persoonlijke groei.
Beroepsregistratie: VMBN categorie 1

Evelien Pieters (1983) is werkzaam als begeleider in een trainingshuis voor jong volwassenen met een licht verstandelijke beperking en gedragsproblematiek. Sinds 2014 heeft zij verschillende Yoga opleidingen gevolgd bij de Integrale yoga in Rotterdam en geeft zij Yogales bij Flora Yoga bij Zen.nl in Den Bosch. Daarna kwam zij in aanraking met Mindfulness en dit bleek een mooie samenkomst tussen lichaamsbewustzijn en anderzijds bewustwording van gedachten (patronen) en gevoelens en hoe daar ruimte aan te geven. De Mindfulness biedt een basis om in het dagelijks leven rust en ontspanning te leren integreren. Het is mooi deze ervaringsleer te mogen overbrengen aan mensen die hiernaar op zoek zijn.

Merel Veen (1976) werkt als zelfstandig coach en trainer en heeft ook een aantal jaren als huisarts gewerkt. Ze mediteert al jaren. In die tijd heeft ze ontdekt dat voor welzijn, ondanks zaken als ziekte of stress, het belangrijk is dat je kunt zijn met wat er is: 'Het geeft een enorme kracht om bij jezelf te kunnen blijven en te weten dat je niet steeds iets anders nodig hebt om je gelukkig te voelen.'


Anke Welten (1970) mediteert sinds 2012. Het mediteren heeft haar zoveel rust en focus gebracht, dat zij haar ervaringen graag met anderen deelt. Anke volgde de standaard achtweekse mindfulnesstraining bij Mindvol.nl in Rotterdam en startte kort daarna met de basisopleiding Mindfulnesstrainer MBCT bij See True. Naast trainer is Anke freelance journalist.


Marga Zoethout (1960) is opgeleid als mindfulnesstrainer en yogadocent. Daarnaast beoefent Marga ook zentraining bij Zen.nl Zevenaar. Bezig zijn met mindfulness voelt voor Marga als thuiskomen: ‘Met afstand naar jezelf kijken, zonder oordeel, en opmerken wat zich voordoet. Je hoeft niets te veranderen, alleen maar bewust aanwezig te zijn. Hierdoor leer je denken wat je wilt denken en voelen wat je wilt voelen. Niets is mooier om zoveel mogelijk anderen hiermee kennis te laten maken.’

De Trainers

Alle trainers van Mindvol.nl hebben een erkende opleiding tot mindfulnesstrainer afgerond. Daarnaast zijn sommige van hen geregistreerd bij een beroepsvereniging.

Carolien Aarnink (1965) heeft de tweejarige post-academische opleiding tot Mindfulnesstrainer gevolgd aan het Radboud UMC in Nijmegen. Na 25 jaar in het onderwijs gewerkt te hebben is ze haar eigen Mindfulnesspraktijk begonnen. Daar geeft ze Mindfulnesstrainingen en Compassietraining aan kinderen, jongeren en volwassenen. Ook werkt ze als trainer mee aan wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van Mindfulness bij kinderen en jongeren met AD(H)D en hun ouders. “Door Mindfulness heb ik geleerd bewuster te leven, rust te vinden in de hectiek van alledag, minder zorgen te maken over de toekomst en meer te genieten van het moment. Niet alleen in mijn werk, maar ook in mijn gezin met vier dochters heeft het tot meer rust, aandacht en ontspanning geleid.”
Beroepsregistratie: VMBN categorie 1

Yvonne Bos (1958) is werkzaam als psychosomatisch fysiotherapeut en mindfulnesstrainer. Zij heeft zich gespecialiseerd in de behandeling van mensen met stress, spanning en onbegrepen lichamelijke klachten. Yvonne: ‘Persoonlijk heb ik ervaren wat aandachtig zijn met je doet: het geeft innerlijke rust , ontspanning en meer zelfvertrouwen. Het mooie van mindfulness is dat het makkelijk toe te passen is in het dagelijks leven, zowel privé als op het werk.’
Beroepsregistratie: KNGF en NFP

Steffie Bosch (1984) geeft als toegepast psycholoog coaching, training, advies op het gebied van persoonlijke en loopbaanontwikkeling. Mindfulness betekent voor haar ‘stilstaan, met aandacht luisteren naar jezelf en je lichaam, toelaten en ervaren.’ Dit draagt volgens haar bij aan bewustwording en kunnen loslaten. Steffie deelt graag haar ervaring om zo stil te staan bij wat mindfulness voor jou kan betekenen in het op eigen wijze vorm geven van je persoonlijke ontwikkeling.

Thuy Do (1975) is sinds 2011 als mindfulnesstrainer actief en geeft ook training en coaching in persoonlijke ontwikkeling. Thuy: "Het op Westerse wijze denken en handelen in combinatie met mijn oosterse normen en waarden zorgen voor een prachtige combinatie tussen Oost en West en brengt veelzijdigheid in mijn leven. In mindfulness vind ik dezelfde combinatie en integratie als in mijn eigen leven. Het brengt mij terug naar mijn roots en houdt mij tegelijk in de realiteit van de Westerse samenleving. In balans. Mindfulness versterkt mijn vertrouwen, mijn zelfontwikkeling en zelfredzaamheid – voor een ieder zo belangrijk. Met een open, praktische en eenvoudige aanpak van de mindfulnesstraining wil ik graag handvatten aanreiken waarmee iedereen zelf aan zijn of haar eigen ontwikkeling kan werken."
Beroepsregistratie: VMBN trainer categorie 1

Mithra Falter richt zich als psycholoog, mindfulnesstrainer en coach vooral op de aanpak van stressgerelateerde klachten. Als ambitieuze moeder van twee energieke jongetjes weet ze hoe lastig het kan zijn om rust te vinden in je hoofd en leven. "Mindfulness maakt me bewust van patronen die in tijden van stress de regie over mijn leven overnemen en geeft me de vrijheid om die te doorbreken. De oefeningen zijn verrassend eenvoudig en praktisch toepasbaar en het effect blijft groeien. Die ervaring breng ik graag over." Mithra volgde de opleiding tot Mindfulness Based Cognitieve Therapie (MBCT) bij See True.

José Jansen (1958) volgde de Post HBO-opleiding tot mindfulnesstrainer aan de Hogeschool van Utrecht en de basisopleiding Acceptance en Commitment trainer bij See-True Mindfulness Opleidingen. Mindfulness heeft haar geholpen om gelijkmoediger te worden en het leven met al zijn hoogtes en dieptes te ervaren. José heeft ruime werkervaring in het onderwijs, welzijnswerk en in de zorg. Van hieruit brengt ze veel gespreks- en levenservaring mee.
Beroepsregistratie: VMBN categorie 1

Sarah van Keulen MSc. (1986) kwam in 2009 in aanraking met mindfulness. Als psycholoog heeft ze onderzoek gedaan naar de effecten van de 8-weekse mindfulnesstraining, en geeft ze mindfulnesstrainingen aan diverse doelgroepen. Mindfulness leert haar aanwezig te zijn bij wat zich aandient en milder voor zichzelf te zijn. Als trainer staat zij deelnemers graag bij om met vriendelijke aandacht te kijken naar wat zich in het hier en nu aandient.
Beroepsregistratie: VMBN categorie 1

Tara Kirchner (1964) is fulltime mindfulnesstrainer en zenleraar, en runt samen met haar partner Zen.nl Apeldoorn en Zen.nl Zutphen. De opleiding tot mindfulnesstrainer volgde ze bij See True in Den Bosch. Mindfulness betekent voor Tara jezelf ontwikkelen: door oefening dieper bewust worden van wat er speelt in je dagelijkse leven, en daar vrede mee hebben. Haar intentie is anderen te inspireren om met meer aandacht te leven en in relatie tot onszelf en de ander (adem)ruimte te creëren.

Nicola Kneepkens (1977) werkt als fulltime zenleraar en mindfulnesstrainer. Daarvoor werkte hij in de onderzoekswereld en bibliotheekbranche. Zen en mindfulness zijn een onderdeel geworden van zijn leven. Zijn levensmotto is: ‘Stilte in het hoofd geeft een voller leven. Als je hoofd vrij is van zorgen en angsten, dan kun je meer bewust genieten van wat de zintuigen je doorgeven.’
Beroepsregistratie: VVM

Chantal Koelewijn (1989) is opgeleid als pedagoog en mindfulnesstrainer. Ze heeft ruime ervaring in het welzijnswerk, onderwijs en jeugdzorg. Chantal: ‘Wat ik zo bijzonder vind is dat zoiets eenvoudigs als milde aandachtige aanwezigheid de kwaliteit van leven sterk doet toenemen. Het is mijn passie om deze levenswijze met zoveel mogelijk mensen te delen. Hierbij leg ik graag de nadruk op het praktische, 'down to earth' karakter ervan.

Harry Mengers (1956) is organisatieadviseur, zenleraar en mindfulnesstrainer. Vanuit zijn meditatiecentrum in Nijverdal verzorgt hij cursussen zenmeditatie en mindfulness. “Aandacht en focus is te leren door mindfulnesstraining”, licht Harry toe. “Als organisatieadviseur kan ik mindfulness toepassingen inzetten bij persoonlijke ontwikkeling en als mindfulnesstrainer bij, bijvoorbeeld, mensen die met stressverschijnselen rondlopen. Mindfulnesstraining vergelijk ik wel met het vinden van je eigen rustige binnentuin van waaruit je op je gemak naar al die drukte in je eigen hoofd kunt kijken. En het zou niet vreemd zijn als je leert er een beetje om te glimlachen. Zo werkt het bij mij. En met meer aandacht en focus wordt je werk en je leven een stuk plezieriger”, vat Harry samen.

Marjolein den Ouden is opgeleid als docent en heeft gewerkt als coördinator voor educatieve projecten in de culturele sector. Daarnaast volgde ze de 1,5 jaar durende post-hbo-opleiding mindfulness aan de Hogeschool van Utrecht. Op een prettige en vriendelijke manier laat Marjolein mensen weer naar hun lichaam luisteren. Aandacht en mildheid voor jezelf leggen zo de basis voor persoonlijke groei.
Beroepsregistratie: VMBN categorie 1

Evelien Pieters (1983) is werkzaam als begeleider in een trainingshuis voor jong volwassenen met een licht verstandelijke beperking en gedragsproblematiek. Sinds 2014 heeft zij verschillende Yoga opleidingen gevolgd bij de Integrale yoga in Rotterdam en geeft zij Yogales bij Flora Yoga bij Zen.nl in Den Bosch. Daarna kwam zij in aanraking met Mindfulness en dit bleek een mooie samenkomst tussen lichaamsbewustzijn en anderzijds bewustwording van gedachten (patronen) en gevoelens en hoe daar ruimte aan te geven. De Mindfulness biedt een basis om in het dagelijks leven rust en ontspanning te leren integreren. Het is mooi deze ervaringsleer te mogen overbrengen aan mensen die hiernaar op zoek zijn.

Merel Veen (1976) werkt als zelfstandig coach en trainer en heeft ook een aantal jaren als huisarts gewerkt. Ze mediteert al jaren. In die tijd heeft ze ontdekt dat voor welzijn, ondanks zaken als ziekte of stress, het belangrijk is dat je kunt zijn met wat er is: 'Het geeft een enorme kracht om bij jezelf te kunnen blijven en te weten dat je niet steeds iets anders nodig hebt om je gelukkig te voelen.'


Anke Welten (1970) mediteert sinds 2012. Het mediteren heeft haar zoveel rust en focus gebracht, dat zij haar ervaringen graag met anderen deelt. Anke volgde de standaard achtweekse mindfulnesstraining bij Mindvol.nl in Rotterdam en startte kort daarna met de basisopleiding Mindfulnesstrainer MBCT bij See True. Naast trainer is Anke freelance journalist.


Marga Zoethout (1960) is opgeleid als mindfulnesstrainer en yogadocent. Daarnaast beoefent Marga ook zentraining bij Zen.nl Zevenaar. Bezig zijn met mindfulness voelt voor Marga als thuiskomen: ‘Met afstand naar jezelf kijken, zonder oordeel, en opmerken wat zich voordoet. Je hoeft niets te veranderen, alleen maar bewust aanwezig te zijn. Hierdoor leer je denken wat je wilt denken en voelen wat je wilt voelen. Niets is mooier om zoveel mogelijk anderen hiermee kennis te laten maken.’


Vind een vestiging
bij jou in de buurt
en schrijf je nu in
voor de 8-weekse
mindfulnesstraining
van € 235,00


Zolang je leeft en kunt
ademen is er meer goed
met je dan er mis is.
JON KABAT-ZINN

Als je de waarheid niet
vindt waar je nu bent,
waar anders wil je haar
dan vinden?
DOGEN (Japanse Zenleraar)